Mindværet – nordligst del

Jeg har laget noen ortofoto av de nordligste delene av Mindværet. Mindværet er en skjærgård som ligger rett sør for øya Mindland på helgelandskysten. Øyområdet er godt egna for dagsturer med båt/kajakk. Det fins mange naturlige ankringssteder.

Området  har et rikt fugleliv. Det er dessverre amerikansk mink i området, noe som går sterkt ut over fuglelivet i området.

Ortofotoene er satt sammen av 1.355 enkeltbilder tatt fra en høyde på 120 meter over havet. Bildene er bearbeidet ved hjelp av spesialprogramvare.

Et spesielt vakkert parti med svært gode muligheter for både fortøyning og bading.

Sammenstillingen er laget med utgangspunkt i bilder som er i berøring med landområder. Oppløsningen på kartene er i full størrelse så god at de kan egne seg til utskrift i størrelsesorden 1×1 meter.

Kartene kan lastes ned og kan benyttes vederlagsfritt.

Ortofotoet viser de største øyene i området. Sjøområdene mellom mer ikke tatt med. Filen er om lag 150 Megabyte stor og kan lastes ned. Et trykk på bildet vil ta deg til en nedlastingsside.

 

Ortofotoet/kartet viser de største øyene i området. OpenStreetMap er benyttet som bakgrunnskart. Dermed vises også øyer i omrdet uten ortofoto. Filen er om lag 125 megabyte stor og kan lastes ned. Et trykk på bildet vil ta deg til en nedlastingsside.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *